Volonteri iz Srbije preveli ceo Telegram na srpski (pomozite i vi)

Izvor: SaznajNovo.com, 17.Jun.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri iz Srbije preveli ceo Telegram na srpski (pomozite i vi)

Tim volontera iz Srbije je još u januaru preveo celu Telegram aplikaciju na srpski, i to na oba pisma, a uskoro će bit i ijekavica.
Ukoliko niste upoznati sa ovim servisom, evo nekoliko reči:
Telegram je servis za razmenu instant poruka, a nudi mnogo opcija i pogodnosti koji drugi slični servisi ne (barem ne u free varijanti). Pre svega, servis skroz besplatan, bez reklama i promocija, i čuva vašu privatnost. Nudi i besplatan API, enkriptovane i samouništive poruke, sinhronizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << u oblaku tako da vam je sve dostupno na svim uređajima, razmenu dokumenata svih vrsta, i tako dalje. Isto tako, možete kreirati grupe i dodati do 200.000 učesnika. Opširnije na njihovom sajtu.
Ipak, pored svih ovih pogodnosti Telegram nema srpski jezik. Zbog toga, tim volontera iz Srbije je odlučio da ga prevede.
Nemanja, jedan od prevodilaca, navodi da je u početku bilo 3-4 člana i uspeli su da prevedu celu aplikaciju – oko 13.000 linija – za manje od mesec dana. Ostalo je još 2 aktivna prevodioca na srpski i jedan na ijekavici.
Prevod na oba pisma je ažuran i čim se pojave nove linije prevoda za Telegram aplikaciju oni dodaju prevod na srpski.
Svi mogu učestvovati u prevođenju, grupa je otvorena za svakoga, pa ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da se priključe projektu – LINK.
Jedina prepreka na koju su naišli jeste sam Telegram tim koji, kako kažu, ne planira da doda novi jezik u aplikaciju. Zbog toga korisnici moraju postaviti srpski prevod ručno preko Beta linka:
Ćirilica: sn.rs/yrl85 (QR)Latinica: sn.rs/wc53l (QR) Prevod je dostupan na svim platformama: Android, iOS, Mac, Windows, Linux…
Prevod će značiti svima koji ne znaju engleski, a ako pak znate engleski pomozite ostalima tako što ćete učestvovati u prevođenju: sn.rs/zhgkp
Link do članka - Volonteri iz Srbije preveli ceo Telegram na srpski (pomozite i vi)

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.