Izvor: Blic, 21.Okt.2017, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viber ili Vajber? Kako god, nikada nećete morati da ga plaćate

U Srbiji oko pet miliona ljudi koristi Viber, znatno više nego druge slične aplikacije za četovanje i razmenu poruka. O tome zašto je Viber toliko omiljen i kakvi su njihovi naredni planovi za "Blic" govori Momčil Elenkov iz ove kompanije.

- Činjenica je da Viber već duže vreme ima konstantan broj korisnika u Srbiji, daleko veći od konkurenata. Naravno, postoje brojni razlozi za to. Mi smo se fokusirali na to da dovedemo kvalitetan sadržaj na srpskom jeziku i tako privučemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << domaće parnere i influensere. Ovo, u kombinaciji sa boljim opcijama koje su bliske ljudima u Srbiji, čini da Vajber bude na dnevnom nivou bitna aplikacija - kaže Elenkov koji je boravio u Srbiji povodom predstavljanja Addiko Chat Banking, digitalnog bankarstva preko Vajbera.

Nedavno ste uveli neke novine i u grupni čet. Recite nam nešto više o tome?

- Cilj je bio da se obezbedi organizovanija komunikacija gde možete da ispratite i sami namestite šta se dešava u okviru sam grupe kako bi sve bilo efikasnije. Moja omiljena opcija je mogućnost da se pinuje poruka i označi kao trenutna tema diskusije kako bi bila vidljiva svima u četu kao i mogućnost da se odgovori na konkretnu poruku u celoj priči.

S vremena na vreme pojave se poruke koje uozoravaju da će Viber usluge početi da se naplaćuju. To en dolazi od Vibera, ali, da li postoji opcija da se tako nešto u budućnosti stvarni desi?

- Kada odete na naš sajt ili na početnu stranu aplikacije među prvim stavrima koje vidite je to da Viber omogućava pozive , poruke i još nele opcije potpuno besplatno i sigurno. Ovo se nikada neće promeniti - Vajber ostaje besplatan.

Na globalnom nivou povezali ste se sa NBA timom Golden State Warriors kao i sa FC Barselonom. Koliko je značajno za vas kao kompaniju da sarađujete sa tako velikim imenima?

- Barselona stikeri su već neko vreme dostupni, baš kao i grupni čet koji ima više od 5 miliona članova. Definitivno, tako globalni projekti pomažu Vajberu da se širi i da se povećava naša prisutnost u različitim delovima sveta. Partneri poput Barselone, Šakire kao i Golden State Warriors su ambasadori našeg brenda koji se samo mogu poželeti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.