Veći procenat x86 tržišta za AMD

Izvor: ITsvet.com, 15.Nov.2013, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći procenat x86 tržišta za AMD

Nove igračke konzole koje će se na tržištu pojaviti narednih dana, u velikoj meri će pomoći kompaniji Advanced Micro Devices da zabeleži veći udeo na tržištu x86 procesora od kompanije Intel tokom trećeg kvartala ove godine. AMD je u velikoj meri povećao svoj tržišni udeo zahvaljujući milionima polugotovih čipova x86 arhitekture koje je isporučio za Microsoft Xbox One i Sony PlayStation 4 igračke konzole, navodi Dean McCarron, glavni analitičar firme Mercury Research. Očekuje se da će obe igračke konzole koje imaju AMD x86 CPU i grafička jezgra postići milionsku prodaju.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Nove konzole ograničene za Oculus Rift

Izvor: ITsvet.com, 16.Nov.2013, 06:04

Jedan od osnivača kompanije Oculus, Palmer Luckey, tvrdi da su igračke konzole nove generacije, Xbox One i PlayStation 4, suviše ograničene za ono što Oculus planira. On naglašava da je problem sa konzolama činjenica da kada se pojave na tržištu one ostaju zaključane za određene specifikacije...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.