VELIKI PLANOVI: Žele da daju mikro-zajmove kreatorima sajtova

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2020, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKI PLANOVI: Žele da daju mikro-zajmove kreatorima sajtova

Ova društvena mreža je veoma interesantna...

Patreon, koji kreatorima web-sajtova služi da lakše unovče svoj trud, osmislio je i Patreon Capital koji će kreatorima omogućavati da dođu do mikro-zajmova.

Patreon is absolutely a sustainable, scalable business, but the investors want BIG TECH MONEY out of it, so now it's a payday lender. https://t.co/H1eDP5Lx7I

— Matt Boyd (@3PSboyd) February 18, 2020

Naime, radi se o zajmovima koje će korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kasnije vraćati preko onoga što zarade na platformi, a uz malu naknadu. Novi paket se razlikuje od dosadašnjeg modela poslovanja, gde korisnici zarađuju od direktnih uplata onih koji podržavaju njihova rad, a Patreon tvrdi da bi poslove svojih korisnika mogao da podrži bolje od banaka. Radi se o tome da platforma već ima pristup svim potrebnim podacima – istoriji prethodnih prihoda korisnika, načinima na koje komuniciraju sa onima koji ih podržavaju – sve što je potrebno da se predvidi budući uspeh, a bez komplikovanih formulara.

Patreon Capital ipak nije nastao samo da bi poboljšao korisničko iskustvo, već je kreiran kao dodatni poslovni model, a kako bi se obezbedila održivost. Svaki posao na kraju i postoji zahvaljujući novcu, pa Patreon, kao i svaki drugi biznis, mora konstantno da pronalazi nova ojačanja, i nove puteve ka održivosti. Drugim rečima – Patreon-u je potrebno još novca, a uprkos tome što je korisnicima 2019. godine isplatio više od 500 miliona dolara, te je Patreon Capital tako najpre transfuzija za bolju vitalnost jednog biznisa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.