Uplaćene dividende za besplatne akcije NIS-a

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uplaćene dividende za besplatne akcije NIS-a

Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti Srbije objavio je danas da je uplatio dividendu svim građanima koji su na dan 20. jun 2014. godine posedovali besplatne akcije Naftne industrije Srbije (NIS), u ukupnom iznosu od oko 1,6 milijardi dinara.

Dividenda po jednoj akciji NIS-a je 80,2 dinara, tako da je malim akcionarima koji su od države dobili po pet besplatnih akcija te kompanije po osnovu dividendi za 2013. godinu uplaćeno ukupno 340 dinara. Po podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Centralog registra, dividenda je uplaćena za 2.263.884 akcionara NIS-a.

Građani koji poseduju besplatne akcije NIS-a mogu da podignu novac uplaćen po osnovu dividendi u bankama kod kojih su otvorili račune za tu namenu. Prošle godine je malim akcionarima NIS-a za njihovih pet akcija bila isplaćena dividenda u iznosu od 322,5 dinara.

Skupština akcionara NIS-a je sredinom godine odlučila da se na ime dividende akcionarima isplati 25 odsto od prošlogodišnje dobiti te kompanije, koja je iznosila 48,4 milijarde dinara, odnosno suma od 13,4 milijardi dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Besplatne akije NIS-a: Uplaćeno vam je 340 dinara

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2014

Centralni registar, depo i kliring hartija od vrednosti Srbije objavio je danas da je uplatio dividendu svim građanima koji su na dan 20. jun 2014. godine posedovali besplatne akcije Naftne industrije Srbije (NIS), u ukupnom iznosu od oko 1,6 milijardi dinara. ..Možete da podignete dividendu na šalterima.. ..Dividenda...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.