UN: Krađom kriptovaluta hakeri finansiraju nuklearni program Severne Koreje

Izvor: Informacija.rs, 07.Feb.2022, 11:17

UN: Krađom kriptovaluta hakeri finansiraju nuklearni program Severne Koreje

Hakeri iz Severne Koreje ukrali su milione dolara vredne kriptovalute kojima je finansiran raketni program zemlje, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija, prenosi BBC. Između 2020. i sredine 2021. severnokorejski hakeri ukrali su više od 50 miliona dolara vredne kriptovalute, otkrili su istražitelji UN. Takvi napadi su “važan izvor prihoda” za nuklearni program i program balističkih projektila Pjongjanga, rekli su oni.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Severna Koreja: Raketni program finansiran ukradenim kriptovalutama – navodi se u novom izveštaju UN

Izvor: Danas, 07.Feb.2022

ReutersZvaničnici UN-a su više puta upozoravali da režim Kim Džong Una predstavlja značajnu sajber pretnju Severna Koreja je preko sajber napada ukrala milione dolara u kriptovalutama kako bi finansirala raketni program, navodi se u izveštaju Ujedinjenih nacija (UN). Između 2020. i sredine 2021....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.