TOTALNI REDIZAJN: Majkrosoft sprema novi logo i nove ikonice

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOTALNI REDIZAJN: Majkrosoft sprema novi logo i nove ikonice

Vizuelno "zatezanje"...

Mikrosoft proteklih dana podešava svoj novi logo i ikone za mnoge aplikacije operativnog sistema, a koliko je do sada poznato, više od stotinu ikona dobiće novi dizajn.

Proteklih godinu dana govori se o tome da proizvođač softvera planira remont ikona, a nove Ofis ikone tek su početak. Brojna redizajniranja deo su velikog napora za modernizaciju Mikrosofta u skladu s principom "Fluent Design".

- Sa najnovijim talasom redizajna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ikona, suočili smo se sa dva velika kreativna izazova. Trebali smo da kreiramo inovacije i promene uz to da održimo prisnost prema potrošačima. Takođe smo morali da razvijemo fleksibilan i otvoren sistem dizajna kako bismo ostali dosledni Mikrosoftu-, pojasnio je Džon Fridman, korporativni potpredsednik dizajna i istraživanja u Mikrosoftu.

Većina izmena na ikonama nisu prevelike, ali izgledaju daleko doslednije kada desetine njih posmatrate zajedno, piše Verge. Čini se da je Mikrosoft usmerio deo svojih dizajnerskih napora na rešavanje problema sa ikonama Windowsa. Windows 10 ima puno nedoslednih ikona koje se pojavljuju u postavkama i aplikacijama, a neke stare ikone datiraju deset godina unazad.

Postojeći Windows logo, koji se koristi u Windowsu 8 i 10, jednobojne je plave boje, dok je novi logo izrađen u više nijansi plave boje pri čemu je svaka četvrtina poznatog prozorčića obojena u drugu nijansu plave. Mikrosoft će izmeniti i druga područja Windowsa, uključujući i način na koji možete brzo pristupiti postavkama ili centru za obaveštenja. Mikrosoft će nastaviti svoj rad na redizajnu ikona i u 2020. godini.

Pretraživač Mikrosoft Edge već ima novu ikonu, dok i sam Ofis ima moderniji logo. Još je mogo toga što se treba urediti, kažu iz Mikrosofta, a kompanija bi se mogla posvetiti i remontu mobilnog dizajna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.