Izvor: Tech-Lifestyle.com, 23.Mar.2024, 13:22

TOP 5: CES 2024 proizvoda koji vas navode da se zapitate … ‘ali zašto?’

Industrija tehnologije voli da vas uzbuđeno ubedi u svoju najnoviju i najbolju novu ideju. Prezentacije moraju biti brze i agresivne jer ako biste uzeli više od sekunde da razmislite o onome što prodaju, možda ne biste posegli za novčanikom. Koliko god proizvodi na CES-u 2024. u Las Vegasu mogu biti atraktivni, često imaju jednu smrtonosnu slabost. A to je nemogućnost odgovora na najvažnije pitanje od svih: „zašto baš tako?“
LG-ov bežični prozirni OLED televizor LG SIGNATURE OLED T 4K LG je došao na CES sa prikazivanjem 77-inčnog bežičnog 4K OLED televizora koji je proziran iz nekog razloga. Možete reprodukovati snimke pevača, ili akvarijuma, ili druge stvari tipa screensaver kao dekoraciju u vašem domu. Ali ispostavlja se da prozirnost nije sjajna za stvarno gledanje televizije, pa se isporučuje sa crnom pozadinom koja se odmotava iza ekrana, da vaš prozirni televizor više ne bude proziran. Možete zamisliti da se koristi kao reklamni ekran ili instalacija u muzeju ili korporativnom uredu. Ali, zašto biste potrošili toliko novca na LG Transparent OLED Signage, gde je njegova ključna karakteristika prepreka za njegov pravilan rad?
Kohler PureWash E930 Bidet sedište Kohler PureWash E930 Bidet Važno je da se uređaji dizajniraju sa pristupačnošću kao primarnom brigom, umesto da se dodaju na kraju. Niko ne bi mrzeo toalet aktiviran na glas koji bi mogao pomoći osobama sa pristupom da prođu kroz svoj dan. Ali Kohler-ovo bidet sedište je duboko integrisano sa Alexom ili Google Home-om. Zašto biste potrošili više od dve hiljade dolara da biste Amazonu ili Googleu pružili detaljne uvide u vaše navike u kupatilu?
Lockly Visage pametna brava sa prepoznavanjem lica Lockly Visage Lockly-eva Visage pametna brava koristi prepoznavanje lica da dozvoli pristup vašem domu, otvarajući vrata ako vas primeti kako prilazite. Ignorišući užasne posledice privatnosti i sigurnosti pametnih brava, stvar koju nikada ne biste trebali povezati sa internetom, ovo je luda ideja. Zašto biste ostavili nešto tako važno kao pristup vašem domu na volju senzoru ili nekom neproverenom gedžetu?
Urtopia e-bicikl omogućen ChatGPT-om Urtopia’s Fusion e-bike Urtopia Fusion je električni bicikl opremljen baterijom od 540Wh obećavajući domet do 120 kilometara, snažnim pogonskim motorom u sredini i vazdušnim amortizerima. Takođe je, iz nekog razloga, opremljen ChatGPT-om koji će vam, kako kaže kompanija, omogućiti da „razgovarate“ sa biciklom. Njegov prilagođeni asistent će, kada ga pitate, pomoći vam u istraživanju novih ruta, „dobiti informacije u realnom vremenu“ i čak se „baviti zabavnim razgovorima“. Zašto biste ikada želeli razgovarati sa svojim biciklom kada biste trebali da se fokusirate na doslovno bilo šta drugo.
Hyundai S-A2 koncept taksija za vazdušni taksi Hyundai S-A2 Hyundai je predstavio novi osveženi koncept eVTOL (electric vertical takeoff and landing) vazdušnog taksija koji bi vozio ljude na kratkim urbanim destinacijama do 65 kilometara. Pokreću ga osam elisa, a može povesti jednog pilota i četiri putnika. Prva ideja je predstavljena 2020. godine. U teoriji može dostići maksimalnu brzinu od 200 km na sat i leteti na visini do 500 metara i verovatno nikada neće zaista zaživeti. Koncept još nije dostigao sve standarde za bezbednost. Kreator se nada njihovom ispunjenju u naredne četiri godine.
[td_smart_list_end]

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.