TENZIJE Ruski tenkovi ušli na istok Ukrajine

Izvor: Blic, 07.Nov.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENZIJE Ruski tenkovi ušli na istok Ukrajine

Kijev je danas saopštio da su na istok Ukrajine iz Rusije ušla 32 tenka sa artiljerijskim oružjem i vojnicima, kao i da je u tom delu zemlje u poslednja 24 časa stradalo pet vojnika.

"32 tenka, 16 haubica i 30 vojnih kamiona Kamas s vojnicima ušlo je u Ukrajinu iz Rusije" i kreće se ka gradu Krasni Luč u oblasti Luganska, izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

On je dodao da je "još jedan konvoj kamiona koji prevozi tri radio stanice prešao granicu kod prelaza Izvarin", pod kontrolom separatista.

"Pet vojnika je ubijeno, a još 16 osoba ranjeno je u poslednja 24 časa u toj oblasti", dodao je portparol.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČETAK INVAZIJE: Ruski tenkovi ušli u Ukrajinu

Izvor: Telegraf.rs, 07.Nov.2014

Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko izjavio je da su dve kolone tenkova i vojne opreme sa ruskim borcima prešle preko graničnih prelaza u istočnoj Ukrajini..Kolona od 32 tenka, 16 artiljerijskih sistema “hovicer” i kamioni sa municijom i borcima ušli su iz Rusije u istočnu Ukrajinu, saopštila...

Nastavak na Telegraf.rs...

Ruski tenkovi ušli u Ukrajinu

Izvor: OkRadio.rs, 07.Nov.2014

Kijev je u petak saopštio da su na istok Ukrajine iz Rusije ušla 32 tenka sa artiljerijskim oružjem i vojnicima, kao i da je u tom delu zemlje od četvrtka stradalo pet vojnika, a 16 osoba ranjeno. Kako se navodi u saopštenju portparola ukrajinske vojske Andrija Lisenka u Ukrajinu u oblasti Lugansk...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.