Švedska: Otkaz vozaču autobusa koji nije primao crne putnike

Izvor: Blic, 13.Nov.2014, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska: Otkaz vozaču autobusa koji nije primao crne putnike

U Švedskoj je jedan vozač autobusa dobio otkaz zbog toga što je odbijao da primi crne putnike u vozilo.

Vozač je, navodno, odbijao da u autobus primi putnike koji su izgledali kao stranci, u nizu incidenata u gradu Kiruna u regionu Lapland, što sada istražuje policija, prenosi AFP.

U jednom od incidenata je vozač zatražio od troje ljudi da izađu iz autobusa "zbog boje kože", rekla je predstavnica lokalne transportne službe Magdalena Vapling.

"Taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozač autobusa je otpušten... Zahtevamo da kompanije koje pružaju lokalne usluge poštuju naše vrednosti - svaka osoba mora da ima isti tretman", istakla je ona.

Prema izveštaju jedne lokalne televizije, vozač je više puta odbio da primi pripadnike manjina i nije hteo da stane na autobuskim stanicama pod snegom u ovom arktičkom gradiću gde temperature zimi padaju i na 20 stepeni ispod nule, da ne bi primio putnike koji su izgledali kao stranci.

Kiruna, grad od 20.000 stanovnika koji je izgrađen na vrhu jednog od najvećih nalazišta rude gvožđa u svetu, često se, međutim, smatra primerom uspešne integrisanosti novopridošlih izbeglica, od kojih je 52 odsto zaposleno.

Ova vest, koja je danas privukla veliku pažnju švedskih medija, objavljena je usred strahova od rastuće ksenofobije u zemlji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.