Stefanović: Privedeno 11 lica zbog napada na lokale Albanaca

Izvor: Blic, 20.Okt.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Privedeno 11 lica zbog napada na lokale Albanaca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca.

"Preduzimamo apsolutno sve moguće mere da pokažemo da je Srbija bezbedna zemlja", rekao je Stefanović za Televiziju "Pink".

Za noćašnje oštećenje pekare iz Novog Sada odgovoran je L.P. (21) mađarske nacionalnosti, pekaru u Bečeju napao je P.A. (18), pekaru u Somboru oštetio je T.N. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (19), a napadači na dve pekare u Banovcima su B.S. (18) i D.N. (24), svi srpske nacionalnosti.

Za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri osobe, i očekuje se da među njima budu pronađeni počinioci, kazao je ministar i dodao da će sutra imati više podataka o napadu na pekaru "Evropa" u Novom Sadu.

"Ja sam uveren da će policija u Novom Sadu brzo otkriti počinioce. Gotovo sva dela su rasvetljena i sva ona koja nisu biće rasvetljena u narednim danima", ocenio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, policija je u rekordnom roku uhvatila ubicu pekara u Begeču, što nije u vezi sa napadima na Albance nakon incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, a osumnjičenom je danas određen pritvor do 30 dana.

Nakon što je na toj utakmici puštena bespilotna letelica sa zastavom "Velike Albanije", u proteklih nekoliko dana u Vojvodini razbijeno je nekoliko pekara čiji su vlasnici Albanci i Goranci, a zapaljena su i vrata džamije u Subotici.

Ministar policije je rekao da je "dron" kineske proizvodnje, koji nije nezakonito posedovati, u Srbiju uoči utakmice unela osoba albanske nacionalnosti.

"Mislim da je provokacija takve vrste potpuno neprimerena, i zbog toga je većina ljudi u našoj zemlji i na stadionu burno reagovala, međutim mi moramo da budemo iznad toga i ne postoji opravdanje za paljenje, kamenovanje i uništavanje imovine drugih ljudi, koji su građani naše zemlje. A i da nisu, svejedno", istakao je on.

Stefanović je naglasio da će policija rešavati sve zločine dok je on ministar i da neće biti "nedodirljivih" niti "stavljanja slučajeva u fioku", zbog čega nema potrebe da javnost vrši pritisak na policiju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović:Privedeno 11 lica zbog napada na lokale Albanaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2014

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca..."Preduzimamo apsolutno sve moguće mere da pokažemo da je Srbija bezbedna zemlja", rekao je Stefanović za Televiziju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.