Srbija na 30. mestu po pristupu brzom, mobilnom internetu

Izvor: Press, 22.Okt.2012, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na 30. mestu po pristupu brzom, mobilnom internetu

Srbija je zauzela 30. mesto među 173 zemlje članice Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) kada je reč o pristupu mobilnom širokopojasnom internetu, sa 34,5 pretplatnika na 100 stanovnika

Kako se navodi u saopštenju Republičke agencije za elektronske komunikacije (RATEL), Srbija je na 57. mestu u segmentu fiksnog širokopojasnog pristupa, sa 10,8 pretplatnika na 100 stanovnika.

Dobar rezultat u oblasti mobilnog širokopojasnog pristupa Internetu postignut >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je zahvaljujući činjenici da sva tri mobilna operatora (Telekom Srbija, Telenor i Vip mobajl) poseduju licencu za mobilne mreže treće generacije (3G) i da sve veći broj njihovih korisnika koristi mrežu 3G za prenos podataka i pristupanje Internetu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.