Sledeće godine će više od 10% Amerikanaca posedovati pametni sat

Izvor: ItRešenja.com, 17.Dec.2018, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeće godine će više od 10% Amerikanaca posedovati pametni sat

Kompanija za marketinška istraživanja eMarketer provela je istraživanje o stanju na američkom tržištu pametnih satova. Ista kompanija odnosno njena analitičarka Cindy Liu predviđa kako će sledeće godine jedan od deset Amerikanaca posedovati neki od pametnih satova koji su dostupni na tržištu.

Tako bi 2019. godine oko 28,7 miliona punoletnih Amerikanaca odnosno 11,1% svih punoletnih Amerikanaca trebalo da poseduje pametni sat. Vredi istaknuti da je za nosive uređaje posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << zainteresovana starija američka populacija.

Više od 8 miliona osoba koji imaju 55 i više godina počeće sledeće godine da koriste neki od nosivih uređaja (što je rast od 15% u odnosu na 2018. godinu). Funkcije koje privlače starije korisnike su prvenstveno mogućnosti koje se odnose na njihovo zdravlje (na primer merenje otkucaja srca, krvnog pritiska i kvaliteta sna).

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.