Skoro 400 kila heroina zaplenjeno uz obalu istočne Afrike

Izvor: Blic, 20.Nov.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro 400 kila heroina zaplenjeno uz obalu istočne Afrike

Brod australijske ratne mornarice koji patrolira vodama Indijskog okeana zaplenio je početkom ove sedmice nedaleko od obale istočne Afrike 388 kilograma heroina vrednog 158 miliona dolara, izjavila je danas predstavnica flote Ket Hejs.

Istočna Afrika postala je jedna od ključnih ruta za izvoz heroina iz Avganistana ka Evropi, ali se regionalne pomorske snage bore da zaustave protok narkotika kroz svoje teritorijalne vode.

Posada fregate "Tuvumba" ukrcala se na brod u međunarodnim vodama i oduzela 388 kilograma heroina upakovanog u vreće od jute.

U saopšenju mornarice navodi se da akcija pokrenuta na osnovu dojave.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zaplijenjeno 388 kilograma heroina

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2014

Brod australijske vojne mornarice koji patrolira vodama Indijskog okeana zaplijenio je početkom sedmice 388 kilograma heroina vrijednog 158 miliona dolara nedaleko od obale istočne Afrike, izjavila je danas oficir australijske mornarice Ket Hejs...Istočna Afrika postala je jedna od ključnih ruta...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.