Skidate TITLOVE ZA FILMOVE sa neta? Lako vas mogu HAKOVATI! Srećom, postoji REŠENJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2017, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skidate TITLOVE ZA FILMOVE sa neta? Lako vas mogu HAKOVATI! Srećom, postoji REŠENJE!

"Najveći bezbednosni rizik u novijoj istoriji."

Istraživačka kompanija "Check Point" otkrila je sigurnosni propust u programu za gledanje filmova i serija Kodi, koji omogućava hakovanje računara i drugih uređaja preko titlova.

Povodom ovog problema oglasio se i Kodi, koji sve korisnike požuruje da softver ažuriraju na najnoviju verziju kako bi rešili problem.

BAČENA SA MOSTA, OPRANA U MAŠINI: Testirali su NOVU Nokiu 3310,šta mislite KAKO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se pokazala? (VIDEO)

"Check Point" ističe da je ovaj propust ugrozio možda i najveći broj korisnika do sada i da je to najveći bezbednosni rizik u novijoj istoriji, piše “Independent”.

– Putem greške u prevodima haker je u mogućnosti da preuzme kontrolu nad bilo kojim uređajem na kojem je Kodi pokrenut – pametnom telefonu, tabletu, računaru, TV-u ili nekom drugom. Mogućnosti koje se ostavljaju hakeru za napad su ogromne i praktično korisnik nije u mogućnosti da se zaštiti na odgovarajući način – piše u saopštenju kompanije.

Pojavio se daleke 2009. godine: Ovako je LAJK promenio naše živote - a da toga nismo ni svesni

S obzirom na to da antivirusni programi titlove posmatraju kao tekst, oni ih automatski ne prepoznaju kao pretnju i tako napad ima svu slobodu da napadne korisničke uređaje i ukrade njihove podatke i eventualno novac.

Kodi je objavio da bi svi korisnici odmah trebalo da instaliraju najnoviju verziju softvera u kojoj je problem rešen, a koja je označena sa v17.2. Ovu verziju Kodija možete preuzeti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.