SVE VIŠE INOVACIJA: WhatsApp sve iznenadio novom korisnom funkcijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2023, 22:27

SVE VIŠE INOVACIJA: WhatsApp sve iznenadio novom korisnom funkcijom

Unapređenje aplikacije.

Izgleda da se popularna WhatsApp aplikacija za četovanje sprema da doda podršku za primanje poruka od korisnika drugih sličnih aplikacija. Bar, sudeći prema najnovijoj Android beta verziji aplikacije, koja je dodala novi odjeljak dizajniran za tu svrhu.

Prema WABetainfo, verzija 2.23.19.8. WhatsApp Android bete prikazuje novi odjeljak "Razgovori trećih strana". Međutim, ovaj deo aplikacije trenutno ne radi. To je gotovo sigurno mesto za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dodavanje nove funkcije koja će omogućiti korisnicima sličnih aplikacija za slanje poruka korisnicima WhatsAppa.

Novi odeljak verovatno se razvija zahvaljujući Zakonu o digitalnim tržištima (DMA) Evropske unije. Zakoni koji su stupili na snagu 2022. godine kreirani su kako bi se ujedinile sve velike aplikacije za razmenu poruka.

Ranije ovog meseca, Evropska komisija imenovala je šest kompanija i naložila im da moraju da primenjuju novi zakon. Jedna od kompanija bila je Meta, a jedan od tih servisa WhatsApp. Ona i druge aplikacije koje su navedene na ovom popisu moraju se uskladiti s DMA-om u roku od šest meseci. To je verovatno razlog zašto se ovaj novi odeljak sada pojavio u WhatsApp Android beta verziji.

📝 WhatsApp beta for Android 2.23.19.8: what's new?

WhatsApp is working on complying with new EU regulations by developing support for chat interoperability, and it will be available in a future update of the app!https://t.co/XI6zMoOD5P pic.twitter.com/Jpd9Leh2Ki

— WABetaInfo (@WABetaInfo) September 10, 2023

Još uvek postoje neka pitanja o tome kako će ovaj novi čet za eksterne aplikacije zapravo funkcionisati u WhatsAppu. Jedna od funkcija usluge, koja se sviđa mnogim korisnicima, je end-to-end enkripcija poruka. Dodavanje pristupa četovima trećih strana, od kojih neki možda ne koriste tu vrstu bezbednosti, moglo bi biti problem.

Takođe, još ne znamo da li će WhatsApp podrška za četove trećih strana biti samo za korisnike iz EU ili će Meta ovu funkciju proširiti na druga tržišta. Očigledno ćemo saznati mnogo više o ovoj novoj funkciji i kako će ona funkcionisati u nedeljama i mesecima koji dolaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.