ŠOK: Sledeće nedelje AMERIKACI bez lajkova na INSTAGRAMU - SAZNAJTE ZAŠTO

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK: Sledeće nedelje AMERIKACI bez lajkova na INSTAGRAMU - SAZNAJTE ZAŠTO

Da li je ovo trajno?

Izvršni direktor Instagrama Adam Mosseri rekao je da će korisnici ove popularne društvene mreže sledeće sedmice ostati "bez lajkova".

Naime, kompanija u vlasništvu Fejsbuka već dugo testira opciju sakrivanja broja lajkova na objavama, a eksperiment se sprovodi u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Japanu, Irskoj i Brazilu.

Sada je red na korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama.

Poenta je sakriti broj lajkova za treće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korisnike kako bi se, tvrde teoretičari, izbeglo kreiranje problema i kako bi se stvorile "zdrave interakcije".

U više navrata mnoga istraživanja su pokazala kako na društvenim mrežama broj lajkova može izazvati nešto poput zavisti, a koje kasnije uzgaja nezdravo korišćenje aplikacija poput Instagrama.

Uklanjanje vidljivosti broja lajkova je put za kojeg čelnici Instagrama smatraju da će dovesti do "finijeg" ponašanja na ovoj izuzetno popularnoj platformi za razmenu fotografija i ilustracija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.