SAD: Ko je u 2014. vodio po broju patenata

Izvor: B92, 15.Jan.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ko je u 2014. vodio po broju patenata

Kompanija IBM se 2014. godine našla u SAD 22. godinu za redom na čelu liste vlasnika patenata.

Taj proizvođač povezuje rezultat s uspehom njegovih istraživačkih laboratorija u svetu i poslovnom politikom vezanom za raznolikost, objavljeno je na veb sajtu lemondeinformatique.fr.

U 2014. godini, IBM je prijavio 7.534 patenta, što je više od svih drugih kompanija, objavio je analitički kabinet CPS (Claims Patent Services) u najnovijem godišnjem izveštaju o američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << patentima.

Ove godine su istraživači IBM-a koji žive van SAD doprineli sa više od 34 odsto tom bogatstvu patenata, precizirao je IBM.

"Geografska raznolikost istraživanja je od glavnog značaja za zdravo poslovanje neke kompanije", izjavio je Berni Majerson koji rukovodi poslovima vezanim za inovacije u IBM.

Istraživanje, kompetentnosti i iskustvo nemaju granica, mnoge zemlje imaju različite oblasti interesovanja, a zemlja koja ima drugačiji obrazovni sistem može da donese drugačija gledišta, rekao je Majerson.

Na listi kompanija po broju patenata, iza IBM se nalazi južnokorejski Samsung koji je lane prijavio 4.952 patenta, na trećem mestu se nalazi Microsoft sa 2.829 patenata, a potom slede Qualcomm sa 2.590 patenata i Google sa 2.566 patenata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: IBM vodeći u 2014. po broju patenata

Izvor: Blic, 15.Jan.2015

Kompanija IBM se 2014. godine našla u SAD 22. godinu za redom na čelu liste vlasnika patenata...Taj proizvodjač povezuje rezultat s uspehom njegovih istraživačkih laboratorija u svetu i poslovnom politikom vezanom za raznolikost, objavljeno je na veb sajtu lemondeinformatique.fr...U 2014. godini,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.