Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski naučnici oživjeli biljku staru 30.000 godina

Na osnovu tkiva biljke pronađene u sibirskom ledu, stare oko 30.000 godina, ruski naučnici su uspjeli da "ožive cijelu biljku" što je pionirski eksperiment na putu ka oživljavanju raznih drugih biljnih vrsta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) Ruski naučnici oživjeli cvijet iz ledenog doba

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Feb.2012

Ruski naučnici saopštili su da su uspjeli da ožive cijelu biljku – cvijet iz ledenog doba – u pionirskom eksperimentu koji bi mogao da posluži oživljavanju raznih drugih biljnih, ali i životinjskih vrsta. Naučnici tvrde da je Silene stenophylla najstarija biljka koja je ikada „oživljena"...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Cvijeće za „ledeno doba“

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Feb.2012, 09:36

Ruski su naučnici uspjeli regenerisati cijelu biljku iz sjemena pohranjenog daleko u sibirskim oblastima gdje je stalno mraz već više od 30.000 godina. Revolucionarni eksperiment bi mogao utemeljiti put za oživljavanje drugih drevnih vrsta

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ruski naučnici oživeli biljku iz ledenog doba

Izvor: Ekologija.rs, 22.Feb.2012

Ruski naučnici saopštili su da su uspeli da ožive celu biljku - cvet iz ledenog doba - u pionirskom eksperimentu koji bi mogao da posluži oživljavanju raznih drugih biljnih ali i životinjskih vrsta.

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.