Razmatra se odlaganje naplate grejanja po utrošku

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmatra se odlaganje naplate grejanja po utrošku

Ministarstvo rudarstva i energetike razmatra inicijativu Udruženja toplana Srbije da se za godinu dana odloži primena naplate grejanja po utrošku, rekao je ministar Aleksandar Antić.

Trenutno se radi analiza lokalnih samouprava i toplana o tome dokle se odmaklo sa pripremama da naplata po utrošku počne od ove grejne sezone, rekao je ministar energetike.

- Dobili smo informacije da je pet toplana u potpunosti spremno, 25 delimično, a preostalih 27 je daleko od tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cilja - rekao je Antić.

Ministar energetike je dodao da uvažava inicijativu toplana, ali da će resorno ministarstvo pri odlučivanju imati u vidu i zakon i ranije planove o početku naplate grejanja po utrošku.

Nije precizirao u kom roku će ministarstvo doneti odluku eventualnom prolongiranju početka naplate grejanja po utrošku. Udruženje toplana Srbije je odlaganje tražilo zbog posledica poplava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.