Putin: Ukrajina nam je najbratskija nacija

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ukrajina nam je najbratskija nacija

MOSKVA - Izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom je interesu Rusije, a Ukrajina je za Rusiju "najbratskija od svih nacija", rekao je Vladimir Putin.

''U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i susjeda'', rekao je Putin na investicionom forumu "VTB Capital Russia", preneo je Rojters.

Ruski predsjednik je u vezi s tim izrazio nadu da će parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izbori u Ukrajini, zakazani za 26. oktobra, omogućiti povratak stabilnosti u toj zemlji, navodeći da je to također u interesu Rusije.

Putin je istakao da će izbori doprinijeti stabilnosti u Ukrajini ukoliko zvanični Kijev bude garantirao puna prava svim ukrajinskim građanima, što se, kako navodi Reuters, očito odnosi na proruski orijentirane građane na istoku Ukrajine, u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Oni su, inače, najavili da neće učestvovati na izborima 26. oktobra.

''Nadam se da će parlamentarni izbori u Ukrajini biti pravedni i da će u tu zemlju konačno stići dugo očekivana politička stabilnost'', rekao je ruski predsjednik.

Zvanični Kijev optužuje Moskvu da se miješa u unutrašnje poslove Ukrajine time što podržava proruske snage na istoku zemlje, što Kremlj negira, prenosi B92.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.