Protest ispred FPN zbog napada na dekana

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest ispred FPN zbog napada na dekana

Više desetina studenata okupilo se danas ispred Fakulteta političkih nauka, protestujući zbog napada na dekana ovog fakulteta Iliju Vujačića.

Okupljeni studenti nose transparente "Stop nasilju!" i "Ko je ko na FPN?", pozivajući nadležne da otkriju ko su ti mladići koji upadaju na fakultete i napadaju studente i profesore, piše Blic.

Ilija Vujačić će se obratiti novinarima danas u pola tri, a Vladimir Pavićević, profesor ovog fakulteta i narodni poslanik pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je akademsku zajednicu da se oglasi i da ne ćuti kad je riječ o nasilju na fakultetima.

Vuk Velebit iz organizacije "Studenti za slobodu" istakao je i da Ilija Vujačić možda jedini dekan koji je otvoreno pričao o plagijatima i o sumnjivom doktoratu ministra policije Nebojše Stefanovića, aludirajući na spekulacije da je napad na dekana politički motivisan.

Dekan Fakulteta političkih nauka Ilija Vujačić napadnut je u subotu, 15. novembra, ispred svoje kuće. Policija je zadržala dvije osobe zbog sumnje da su učestvovale u napadu, dok se za jednom intenzivno traga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest ispred FPN-a: Stop nasilju na fakultetima!

Izvor: Mondo, 18.Nov.2014

Studenti Fakulteta političkih nauka okupili su se na protestu zbog napada na dekana Iliju Vujačića i, kako kažu, sve učestalijeg nasilja na Beogradskom univerzitetu...Kako javlja reporter Monda, oko 200 studenata se okupilo kako bi dali podršku dekanu koji je pretučenu subotu uveče ispred svoje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.