Popularni brend više ne proizvodi pametne satove, a ovo je razlog

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 16:13

Popularni brend više ne proizvodi pametne satove, a ovo je razlog

Poznati proizvođač satova je saopštio da je odlučio da "napusti posao sa pametnim satovima".

Fossil zvanično izlazi iz poslovanja sa pametnim satovima. Nakon višemesečnih spekulacija o budućnosti svoje linije pametnih satova sa Wear OS platformom, koja nije dobila novi model od Gen 6 iz 2021. godine, kompanija je u petak potvrdila da u potpunosti napušta ovu kategoriju.

Neće biti naslednika Gen 6 linije, ali postojeći Fossil pametni satovi će i dalje dobijati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ažuriranja "tokom narednih nekoliko godina".

U izjavi za The Verge, portparol kompanije je rekao da je Fossil Grupa "donela stratešku odluku da napusti posao sa pametnim satovima", navodeći trenutni razvoj industrije kao razlog. "Fossil Group preusmerava resurse kako bi podržala našu osnovnu snagu i ključne segmente našeg poslovanja koji nam i dalje pružaju snažne mogućnosti za rast: dizajniranje i distribucija uzbudljivih tradicionalnih satova, nakita i kožne galanterije pod sopstvenim, kao i licenciranim brendovima.".

Fossil je u poslednje vreme prilično ćutao o svojim planovima za pametne satove, nakon prvih nekoliko godina stalne objave, a odluka će razočarati sve koji su gajili nadu u objavu Gen 7 satova.

Iako su imali problema u segmentu trajanja baterije, Fossil pametni satovi spadaju u jedne od najlepših na tržištu kada je u pitanju dizajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.