Pomera GRANICE FOTOREALIZMA! Pogledajte kako će izgledati video igre BUDUĆNOSTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomera GRANICE FOTOREALIZMA! Pogledajte kako će izgledati video igre BUDUĆNOSTI!

Moraćemo malo da se strpimo.

Napretkom tehnologije i uz snažnije grafičke čipove, san o fotorealizmu u igrama polako postaje java. Za to ostvarenje je zaslužan fantastični Unreal 4 engine i bivši zaposleni u DICE-u, Rense de Boer, koji sa novim videom pomera granice fotorealizam.

Za razliku od prethodnog videa, u kome je sa dostupnim hardverom(GTX 1080) u realnom vremenu prikazao odličan DEMO u 4K rezoluciji, Rense sad nije gledao dostupnost, tehnička ograničenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i resurse u vidu memorije, već je samo želeo da dobije što realističniji grafički rendering, takođe u realnom vremenu, što znači da sve što vidimo na ekranu računar obrađuje istog trenutka bez pauze i odlaganja.

U DEMO prikazu imamo priliku da vidimo šumsko okruženje bujne vegetacije, neverovatno visokog nivoa detalja. Pored Unreal 4 engine-a, umetnik je koristio SpeedTree, ExLevel i Allegorithmic programe zajedno sa drugim naprednim tehnikama kako bi dostigao željeni efekat.

Iako je ovo samo demonstracija, pitanje je dana kada ćemo ovakve stvari doživeti i sami u nekoj od budućih igara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.