Pet fenomenalnih trikova za Viber: Da li ste znali baš za svaki?

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 16:02

Pet fenomenalnih trikova za Viber: Da li ste znali baš za svaki?

Nedavno smo vam predstavili prvi deo ovog kratkog vodiča, odnosno pet funkcija za Viber koje bi trebalo da isprobate. Sada sledi nastavak i još pet zgodnih trikova - da li ih baš sve znate?

1. Napravite kviz

Kako biste kreirali kviz u Viberu, neophodno je da odaberete zajednicu (community) ili grupu za ćaskanje, a onda ikonicu za anketu pri dnu ekrana. Pojaviće vam se novi prozor, u kom možete da vidite obrazac za vaš kviz. Upišite pitanje, ponuđene, tačne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovore i samo odaberite "Create".

2. Uključite kombinovana obaveštenja

Ovo znači da će sve poruke u jednom razgovoru da vam stižu u okviru istog obaveštenja, pa vas telefon neće svaki čas ometati. Otvorite ćaskanje za koje želite da uključite pametna obaveštenja, a onda prevucite sa desna nalevo. Tu aktivirajte "Combine notifications".

3. Postanite nevidljivi

Želite da koristite Viber, ali da drugi ne znaju da ste online? Otvorite aplikaciju, pa odaberite pa Settings. Odatle, idite na opciju Privacy, i samo "odštiklirajte" Share Online Status.

4. Sakrijte razgovor

Prvo ćete morati da otvorite čet sobu, i onda otvorite meni (nalazi se gore desno). Odatle odaberite "Chat Info", a onda "Hide this chat".

5. Podelite lokaciju

Otvorite razgovor u okviru kog želite da podelite lokaciju, a onda odaberite tri tačkice koje se nalaze dole desno u porstoru u kom pišete novu poruku. Odaberite, onda, samo "Send Location" i to je to.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.