Pakistan: Više od 50 demonstranata povređeno, Šarif ne da ostavku

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Više od 50 demonstranata povređeno, Šarif ne da ostavku

Premijer Pakistana rekao je danas da neće podneti ostavku iako više od dve nedelje traju antivladini protesti, a u Islamabadu je danas više od 50 ljudi povređeno u sukobima sa policijom koja je bacila suzavac i ispaljivala gumene metke na demonstrante.

Među povređenima ima i 17 žena i sedam policajaca, saopštili su lekari u bolnici u Islamabadu u kojoj su zbrinuti povređeni.

Do sukoba je došlo kada su demonstranti, koji kampuju više od dve nedelje ispred parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahtevajući ostavku premijera Navaza Šarifa, pokušali da provale u premijerovu rezidenciju, koristeći dizalice da bi uklonili barikade.

Policija je tada upotrebila suzavac i gumene metke protiv demonstranata koje predvodi bivša zvezda kriketa Imran Kan i kanadski islamski stručnjak Tahit ul Kadri, koji tvrde da su glasovi na izborima 2013. godine bili masovno pokradeni. Lokalni i strani posmatrači saopštili su da su izbori bili kredibilni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.