PRVA ŽRTVA IZVAN AFRIKE Pacijent oboleo od ebole umro u bolnici u Teksasu

Izvor: Blic, 08.Okt.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA ŽRTVA IZVAN AFRIKE Pacijent oboleo od ebole umro u bolnici u Teksasu

Tomas Erik Dankan, prvi pacijent s dijagnozom ebole izvan Afrike, umro je u bolnici u Dalasu, gde je lečen.

"S dubokom tugom i iskrenim razočaranjem moramo da vas obavestimo da je prvi pacijent kod kog je dijagnostifikovana ebola izvan Afrike preminuo u sredu", navodi se u sopštenju bolnice.

"Gospodin Dankan je preminuo od podmukle bolesti ebole. Hrabro se borio u ovoj bici. Naši profesionalci, lekari i sestre u bolnici, kao i cela zajednica Teksaške prezbiterijanske bolnice u dalasu žale za ovim gubitkom. Porodici smo izrazili podršku i saučešće u ovom teškom trenutku", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Dalasu preminuo prvi pacijent sa dijagnozom ebole

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2014

Državljanin Liberije Tomas Erik Dankan, prvi pacijent kome je u SAD ustanovljena dijagnoza ebole, preminuo je danas u Prezbiterijanskoj bolnici u Dalasu, javile su agencije, pozivajući se na bolničkog portparola.Dankan je doputovao u Dalas 20. septembra u posetu rođacima a razboleo se nekoliko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.