PROMENE NA LINKEDIN-u! Evo kako rešava vaše pauze u CV-ju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2022, 18:08

PROMENE NA LINKEDIN-u! Evo kako rešava vaše 'pauze' u CV-ju!

Poslovno orijentisana društvena mreža daje korisnicima način da objasne sve “praznine” u svom CV-ju.

Već je poznato da ljudi razmišljaju o napuštanju posla dok se bore sa sagorevanjem, roditeljstvom i drugim izazovima tokom pandemije. Ipak, pauza između poslova za mnoge predstavlja rizik jer je teško objasniti poslodavcu zašto nisu radili duže vreme.

Poslovna društvena mreža LinkedIn kaže da pokušava da okonča stigmu oko ovog pitanja ohrabrujući korisnike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da istaknu šta su naučili iz tih iskustava.

Kompanija u vlasništvu Microsoft-a danas lansira funkciju koja će omogućiti ljudima da dodaju pauze u karijeri na svojim LinkedIn profilima, dajući im način da objasne “praznine” u svom CV-ju.

Tipovi ovih karijernih pauzi uključuju roditeljstvo, otpuštanja, žalost, tranziciju u karijeri i putovanja. Pauze u karijeri će biti navedene u okviru iskustva korisnika.

Da biste dodali pauzu u karijeri na svoj LinkedIn profil, kliknite na "add section" koji se nalazi ispod slike profila, a zatim na "add career break".

Tu možete birati tip pauze i popuniti informacije o dužini karijerne pauze, opis i priložiti sve relevantne medije.

LinkedIn takođe nudi besplatne onlajn kurseve tokom marta koji imaju za cilj da pomognu ljudima da se vrate na posao nakon pauze u karijeri. Neki od kurseva uključuju povratak na posao sa prazninom u CV-ju, pregovaranje o fleksibilnosti posla i inkluzivno žensko liderstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.