Ozbiljna neslaganja Putina i Merkelove povodom Ukrajine

Izvor: Blic, 17.Okt.2014, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljna neslaganja Putina i Merkelove povodom Ukrajine

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel imaju ozbiljna neslaganja povodom uzroka sukoba u Ukrajini, saopštio je jutros Kremlj, posle susreta dvoje lidera u Milanu.

- I dalje postoje ozbiljna neslaganja koja se tiču nastanka ukrajinskog konflikta, kao i uzroka onoga što se trenutno događa - rekao je Putinov portparol, javile su ruske agencije.

Putin i Merkel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su sinoć razgovarali u Milanu na marginama Azijsko-evropskog samita (ASEM). Peskov je dodao da je razgovor je trajao dva i po sata.

Agencija AFP je napomenula da se uskoro očekuje sastanak Putina i ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Tom sastanku će prisustvovati i Merkel, kao i francuski predsednik Fransoa Oland, britanski premijer Dejvide Kameron i italijanski premijer Mateo Renci.

Porošenko je juče razgovarao sa nemačkom kancelarkom, a oboje su “izrazili žaljenje što mnoge tačke sporazuma o prekidu vatre nisu ispunjene”, javio je AFP, pozivajući se na neimenovane izvore nemačke vlade.

Itar-Tas s je naveo da se Putin sastao i sa bivšim italijanskim premijerom Silvijom Berluskonijem, ali detalji razgovora zasad nisu poznati.

Susret Putina i Berluskonija, koji se nalazi u kućnom pritvoru pošto je proglašen krivim za utaju poreza, moguć je pošto je italijanski sud odobrio bivšem premijeru da provede noć izvan svoje vile.

Putin je juče doputovao u Milano posle posete Beogradu, gde je tokom šestočasovne posete razgovarao sa državnim vrhom Srbije i prisustvovao vojnoj paradi povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda.

Uprkos višečasovnom kašnjenju, uspeo je da održi više neformalnih sastanaka sa evropskim liderima.

Putina i Merkel su se sastali posle večere, četiri sata nakon što je prvobitno bilo planirano, navela je ruska agencija Interfaks.

Holandski premijer Mark Rute takođe se susreo sa Putinom, od kojeg je, kako je naveo, zatražio “maksimalnu saradnju” na istrazi oko pada aviona “Malezija erlajns”, koji je oboren 17. jula iznad istočne Ukrajine sa 298 putnika i članova posade.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ozbiljna neslaganja Putina i Merkelove povodom Ukrajine

Izvor: Studio B, 17.Okt.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel imaju ozbiljna neslaganja povodom uzroka sukoba u Ukrajini, saopštio je jutros Kremlj, posle susreta dvoje lidera u Milanu. ..- I dalje postoje ozbiljna neslaganja koja se tiču nastanka ukrajinskog konflikta, kao i uzroka onoga što...

Nastavak na Studio B...

Postignut napredak u sporu oko gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014

U pregovorima o gasu postignut je napredak, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin novinarima u Milanu na Azijsko-evropskom samitu, održanom uz posredovanje lidera Francuske i Nemačke, u okviru kog je razgovarao sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom..."Da, zaista smo mnogo pažnje posvetili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.