Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 08:33

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu

Vodeći je WhatsApp, s impresivnih dve milijarde aktivnih korisnika mesečno. Ova aplikacija za razmenu poruka stekla je široku popularnost, posebno izvan Sjedinjenih Američkih Država, što je čini jednom od najčešće korišćenih mobilnih društvenih aplikacija širom sveta.

Odmah iza njega sledi WeChat, s bazom korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od preko 1,3 milijarde. Ova svestrana aplikacija je privukla značajnu pažnju i upotrebu, pokazujući svoju snažnu privlačnost velikom broju korisnika širom sveta.

Na trećem mestu je Facebook Messenger koji je prikupio oko 930 miliona korisnika širom sveta. Iako ne dostiže isti nivo kao WhatsApp i WeChat, Facebook Messenger i dalje održava značajnu bazu korisnika, pokazujući svoju stalnu relevantnost i popularnost među aplikacijama za razmenu poruka.

Pojava pametnih telefona i kasnije značajno povećanje broja mobilnih aplikacija uneli su revoluciju u način na koji komuniciramo. Instant messaging, oblik onlajn razgovora koji omogućava prenos teksta u realnom vremenu putem interneta, pojavio se kao primarni način komunikacije.

Ove jeftine ili besplatne aplikacije za četovanje i razmenu društvenih poruka postale su održiva alternativa tradicionalnoj razmeni tekstualnih poruka putem SMS-a, preko operatera.

Osim osnovne tekstualne komunikacije, moderne aplikacije za slanje poruka nude veliki broj funbkcija. Korisnici mogu da učestvuju u grupnim razgovorima, razmenjuju ​​različite medijske formate poput grafike, videa i audio poruka ili da se oglase pomoću stikera ili emotikona.

Ove dodatne funkcionalnosti dodatno su poboljšale korisničko iskustvo, čineći aplikacije za slanje poruka neizostavnim delom svakodnevnog života korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Jul.2023

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu. Vodeći je WhatsApp, s impresivnih dve milijarde aktivnih korisnika mesečno. Ova aplikacija za razmenu poruka stekla je široku popularnost, posebno izvan...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.