Ovde će svako moći da prodaje svoje igre

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovde će svako moći da prodaje svoje igre

Internet platforma namenjena komunikaciji među igračima Discord, najavila je da će svoju prodavnicu igara otvoriti za sve divelopere u 2019. godini.

U želji da se takmiči sa Steamom, Discord je najavio da će oni koji odluče da koriste njihovu prodavnicu dobiti 90 odsto udela u prihodima.

U međuvremenu, igrači će u Discordu dobiti mogućnost da kreiraju svoju biblioteku.

"Razgovarali smo sa velikim brojem divelopera, a mnogi od njih smatraju da trenutne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodavnice ne poštuju 70/30 pravilo kada se govori o distribuciji igara. Zbog toga, sada vidimo da oni stvaraju sopstvene prodavnice i launchere kako bi distribuirali svoje igre umesto da se fokusiraju na ono što je zaista važno - pravljenje odličnih igara i negovanje neverovatnih zajednica", navode iz Discorda.

"Tako da ćemo, od 2019. godine, proširiti pristup prodavnici Discorda, pa će diveloperi će moći sami da objave svoje igre sa 90 odsto udela prihoda koji ide direktno njima. Preostalih 10 odsto pokriva naše operativne troškove, a mi ćemo istražiti njegovo smanjenje optimizacijom naše tehnologije i stvaranjem stvari efikasnijim."

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovdje će svako moći da prodaje svoje igre

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2018

Internet platforma namijenjena komunikaciji među igračima Discord, najavila je da će svoju prodavnicu igara otvoriti za sve divelopere u 2019. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.