Onlajn igra: Da li imate sve što je potrebno da budete astronaut?

Izvor: B92, 23.Jan.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Onlajn igra: Da li imate sve što je potrebno da budete astronaut?

Evropska svemirska agencija objavila je onlajn igru koja simuliše zadatke kroz koje prolaze astronauti i pokazuje vam koliko je teško raditi u svemiru.

Mnogi od nas su u jednom trenutku života imali san da postanu astronauti i šetaju se svemirom, baš kao što je to pre nekoliko dana prvi put učinio i Britanac Tim Pik. Ako ste se ikad pitali imate li ono što je potrebno da bi uopšte postali astronaut, Evropska svemirska agencija objavila je test koji je stvoren za vas. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Možete ga isprobati kod kuće, a u isto vreme pomoći ćete u odabiru nove generacije astronauta - što više ljudi odigra ovaj test, ESA će znati koliko dobro radi.

Jedan od najvećih izazova za astronaute je rad i snalaženje u bestežinskom prostoru uz crnilo svemira koje ne nudi previše detalja za orijentaciju. Gore može da postane dole, a levo desno, u zavisnosti od smera u kojem lebdite. Zbog toga je ovakav test izuzetno važan u odabiru astronauta, a stručnjaci ESA-e su na njemu radili u saradnji sa psiholozima.

Vaš zadatak će biti da pomerate i rotirate predmet kako bi tačno “seo” na svoj položaj u 3D prostoru. Ali, zadatak nije lak jer svaki potez morate da isplanirate unapred i koristite što manje koraka.

Možete ga isprobati OVDE, ali kako je još u beta verziji, radi samo na računarima. Razmišljajte pažljivo jer zadaci postaju sve teži.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li imate sve što je potrebno da budete astronaut?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2016, 14:29

Evropska svemirska agencija objavila je onlajn igru koja simuliše zadatke kroz koje prolaze astronauti i pokazuje vam koliko je teško raditi u svemiru...Mnogi od nas su u jednom trenutku života imali san da postanu astronauti i šetaju se svemirom, baš kao što je to prije nekoliko dana prvi put...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.