Objavljeni papiri - kompanija Tesla otkupila patente za 3 dolara?

Izvor: B92, 09.Maj.2021, 20:26

Objavljeni papiri - kompanija Tesla otkupila patente za 3 dolara?

Nakon što je Tesla održala prezentaciju na Battery Day-u prošlog septembra, kompanija je predstavila razne novine u proizvodnji koje bi mogle prepoloviti troškove izrade EV baterija tokom sledećih nekoliko godina.

Iz kompanije navode da bi mogli smanjiti roškove proizvodnje katoda za više od 75% ponovnom upotrebom vode potrebne za izradu te komponente.

Tesla kupio patente od kanadskog startup-a Springpower

Javni zapisi koje je pronašao TechCrunch >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazuju da je mali kanadski startup, Springpower International, prodao nekoliko patenata Tesli.

Proizvođač automobila ih je kupio nešto više od dve nedelje pre Battery Day-a. Jedan od patenata opisuje metod za recirkulaciju hemijskih rastvora koje fabrike koriste za izradu katoda za litijum-jonske baterije.

Dodatni dokazi koje je pronašao TechCrunch sugerišu da je Tesla možda direktno kupio startup, ne samo njegove patente. Tesla, međutim, nije objavio nedavne investicije u startup-ove.

Na Battery Day-u, Elon Musk je izjavio da bi trenutni razvoj koji je kompanija detaljno opisala mogao biti dovoljan da joj omogući da u roku od tri godine proda električni automobil od 25,000 dolara.

Takođe se čini da ih je Tesla nabavio povoljno, uz jedan od dokumenata koji je TechCrunch pronašao i koji pokazuje da je proizvođač automobila platio 3 dolara za kupovinu patenata od Springpower-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.