Objavljen snimak plavih šlemoma koje je otela Al Kaida

Izvor: Blic, 11.Sep.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen snimak plavih šlemoma koje je otela Al Kaida

Teroristička grupa, bliska Al-kaidi, koja je pre dve nedelj zarobila i drži kao taoce 45 pripadnika mirovne misije UN sa Fidžija na Golanu objavila je video u kojem oni izražavaju očekivanje da će uskoro biti pušteni na slobodu.

Video snimak, koji je postavljen na Tviter I Jutjub nalogu “Nusra Fronta”, verovatno je snimljen pre dva dana, I pokazuje plave šlemove u dobrom stanju, na nekim mestima smejući se I mašući u kameru.

Generalštab vojske Fidžija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juče saopštio da je islamistička grupa odustala od svih svojih zahteva za oslobađanje vojnika, da bi kasnije tokom dana opovrgnuli delimično vest.

ZA sada je nejasno da li je video snimljen pre ili posle konfuzne izjave vrha vojske, a izvori UN su ranije Rojtersu kazale da je teroristička grupa insistirala na snimanju videa kao uslova za njihovu puštanje.

“Mi smo živi I zdravi I zahvaljujemo Džabat al Nusri što nas drže žive I zdrave. Zzelim da naglasim da nismo bili povređivani ni na koji način”, kazao je na snimku jedan od taoca.

“Razumemo da su sa ograničenim resursama sa kojima raspolažu pružili nama najbolje I želimo da im se zahvalimo. Džabat al Nusra je održala reč I ići ćemo kući”, poručio je dalje.

Mirovna misija na Golanskoj visoravni u poslednje vreme bila je često meta oružanih sukoba i uzimanja plavih šlemova kao taoce.

Mirovnjaci iz Austrije, koji su proveli više decenija u toj misiji, zbog oružanih sukoba povučeni su u zemlju prošle godine, te su ih vojnici sa Fidžija zamenili.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Objavljen snimak plavih šlemova koje je otela Al Kaida

Izvor: Blic, 11.Sep.2014

Teroristička grupa, bliska Al-kaidi, koja je pre dve nedelj zarobila i drži kao taoce 45 pripadnika mirovne misije UN sa Fidžija na Golanu objavila je video u kojem oni izražavaju očekivanje da će uskoro biti pušteni na slobodu...Video snimak, koji je postavljen na Tviter I Jutjub nalogu “Nusra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.