Obama zagrlio medicinsku sestru izlečenu od ebole

Izvor: Blic, 25.Okt.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama zagrlio medicinsku sestru izlečenu od ebole

Medicinsku sestru Ninu Fam zaraženu pa izlečenu od ebole primio je američki predsednik Barak Obama u Ovalnoj sobi Bele kuće i zagrlio je, potvrđujući pred TV kamerama njeno uspešno izlečenje.

Medicinska sestra, koja je bila obolela od ebole negujući pacijenta koji je umro od te bolesti, izašla je preksinoć iz bolnice u Merilendu izlečena od tog smrtnosnog virusa. Ninu Fam je po izlasku iz bolnice takodje zagrlio načelnik odeljenja za infektivne bolesti bolnice.Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su joj šest puta proveravali krv da li još ima

virus ebole.

Ona je jedna od dve medicinske sestre inficirane ebolom u američkoj saveznoj državi Dalas. One su dobile ebolu od pacijenta Tomasa Erika Dankana, koji se vratio u SAD posle boravka u Liberiji. Dankan je umro 8. oktobra.

Druga medicinska sestra Amber Vinson nalazi se u bolnici u Atlanti i prema poslednjim izveštajima, njeno zdravstveno stanje je stabilno i nema tragova virusa u krvi.

Skoro 5.000 ljudi umrlo je od ebole u zemljama zapadne Afrike.

Vlasti Njujorka i Nju Džerzija uvele su automatski karantin za medicinske radnike koji se vraćaju iz zemalja pogođenih ebolom, a američka vlada razmatra iste mere nakon što se jedan lekar inficiran ebolom vratio u SAD.

Dva grada uvela su ove mere, koje su oštrije nego što su naložile američke vlasti, nakon što su pokušale da udju u trag kretanju dr Krejga Spensera, koji je pozitivno testiran na ebolu prilikom povratka u Njujork, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.