Obama: Rusija će ostati izolovana ako nastavi kao do sada

Izvor: Blic, 16.Nov.2014, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Rusija će ostati izolovana ako nastavi kao do sada

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas da će medjunarodna zajednica i dalje izolovati Rusiju ako ruski predsednik Vladimir Putin nastavi da krši medjunarodno pravo i sporazume o okončanju sukoba u Ukrajini.

- Sankcije koje smo uveli daju prilično dobre rezultate. Mi imamo kapacitet i naši timovi stalno preispituju mehanizme kojima se po potrebi može izvršiti dodatni pritisak - rekao je Obama na samitu G20 u Brizbejnu.

Britanski premijer Dejvid >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kameron je izjavio da je sa samita ovog vikenda Rusiji poslata jasna poruka da prestane da se meša u unutrašnja pitanja Ukrajine ili će uslediti nove sankcije.

- Mislim da je u vezi sa ovim samitom G20 dobro to što su zemlje EU i SAD poslale jasnu poruku Rusiji kako ćemo pristupiti tome narednih meseci i godina - kazao je Kameron na konferenciji za novinare.

SAD, Australija i Japan danas su se dogovorili da traže od Rusije da prestane da se meša u unutrašnja pitanja Ukrajine i zahtevali su pravdu za žrtve malezijskog putničkog aviona koji su navodno oborile proruske snage u istočnoj Ukrajini.

Lideri te tri zemlje su saopštili da su ujedinjeno "protiv ruske aneksije Krima i nastojanja Rusije da destabilizuje istočnu Ukrajinu i da traže izvođenje pred lice pravde onih koji su odgovorni za obaranje malezijskog aviona u julu".

Saopštenje je objavljeno posle tripartitnog razgovora Obame sa premijerima Australije i Japana, Tonijem Ebotom i Šinzom Abeom na marginama samita.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Rusija će ostati izolovana ako nastavi kao do sada

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2014

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas da će međunarodna zajednica i dalje izolovati Rusiju ako ruski predsednik Vladimir Putin nastavi da krši međunarodno pravo i sporazume o okončanju sukoba u Ukrajini..."Sankcije koje smo uveli daju prilično dobre rezultate. Mi imamo kapacitet i naši timovi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.