Novi incident: Radioaktivno curenje u nuklearnoj elektrani u Ukrajini

Izvor: Blic, 30.Dec.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident: Radioaktivno curenje u nuklearnoj elektrani u Ukrajini

U najvećoj evropskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini, zabeleženo je danas curenje radioaktivnih supstanci, 16 puta veće od dozvoljenog, objavila je "Rusija danas".

Ukrajinska služba za vanredne situacije negirala je ranije tvrdnju uprave ove elektrane da je curenje radioaktivne supstance jednako količini zabeleženoj posle incidenta u nedelju.

U nedelju, jedan reaktor u postrojenju Zaporožje, zatvoren je zbog curenja radioaktivnih materija, drugi put za nekoliko sednica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UKR: Nuklearni incident

Izvor: OkRadio.rs, 30.Dec.2014

U najvećoj evropskoj nuklearnoj elektrani Zaporožje u Ukrajini, zabeleženo je danas curenje radioaktivnih supstanci, 16 puta veće od dozvoljenog, objavila je "Rusija danas". Ukrajinska služba za vanredne situacije negirala je ranije tvrdnju uprave ove elektrane da je curenje radioaktivne supstance...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.