Nova funkcija na Edge pregledaču je direktan udarac za Chrome

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 14:18

Nova funkcija na Edge pregledaču je direktan udarac za Chrome

Lepa vest...

Popularnost Edge pretraživača raste već neko vreme, što utiče na druge slične proizvode, posebno na Google Chrome koji se nalazi u samom vrhu liste najpopularnijih. Microsoft je u igru uneo i nove elemente, drugim rečima nove funkcije za Edge 83.

Iako je lansiran 22. maja, Edge 83 će u početku biti dostupan samo ograničenom broju korisnika, a kako bi se eliminisale potencijalne greške. Jedna od novih opcija je Automatic Profile Switching, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << detektuje kada korisnik posećuje neki web-sajt na koji se loguje preko poslovnog naloga, pa automatski sa privatnog prebacuje na traženi nalog, bez potrebe za bilo kakvom intervencijom od strane korisnika. Tu je i SmartScreen, funkcija koja korisnike sprečava da posećuju sumnjive sajtove i preuzimaju maliciozne fajlove, te poboljšanje za funkciju Collections, koja korisnicima sada omogućava da određene sadržaje samo prevuku u kolekciju, bez potrebe da otvaraju lokaciju.

Oni koji žele nove funkcije mogu da posete Microsoft Edge stranicu i izaberu Stable 83 u okviru, te kliknu na  Channel/version > Edge 83.0.478.37 > izaberu platform > i na kraju Download.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.