Neverovatna robotska ruka koja prolazi kroz zidove (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2020, 11:50

Neverovatna robotska ruka koja "prolazi kroz zidove" (VIDEO)

Novitet!

Supernumerary 3DOF robotska ruka montira se oko struka korisnika, i može da pomogne u obavljanju svakodnevnih zadataka, ali i nešto komplikovanijih operacija kao što je rušenje betonskih zidova.

Novu robotsku tvorevinu dizajnirali su eksperti sa Sherbrooke univerziteta u saradnji sa kompanijom Exonetik, a u pitanju je ruka koja ima veliku pokretljivost, i funkcioniše uz pomoć posebno dizajniranog hidrauličkog sistema. Mehanizam se nalazi oko struka korisnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a celokupni sistem teži oko četiri kilograma i može da podigne teret do pet kilograma.

Tako bi svi oni kojima je neophodna „treća ruka“ uskoro mogli da dobiju dodatak koji ubrzava obavljanje poslova – od običnih zadataka poput branja jabuka i krečenja, do nešto kompleksnijih kao što je igranje tenisa i obavljanje različitih građevinskih zadataka. To znači da bi izgovor „pa nemam tri ruke“ uskoro mogao da postane deo prošlosti, a od trenutka kada građani budu dobili i treći ekstremitet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.