Nestali su vam podaci sa USB stika? Evo kako možete da ih vratite

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 15:18

Nestali su vam podaci sa USB stika? Evo kako možete da ih vratite

Najčešći uzroci gubitka podataka sa USB memorije su virusi ili zlonamerni softveri koji uništavaju podatke, neispravne postavke ili slučajno formatiranje "fleške"

Prenosive USB memorije odavno su postale deo naše svakodnevice. Nije, međutim, tako radak slučaj da podaci sa fleš memorije nestanu.

Nepredviđena situacija gubitka podataka ipak može da se reši i izgubljeni podaci mogu biti povraćeni.

.

Takođe, važno je da prilikom isključivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << USB memorije iz računara, poštujete pravilan način vađenja kako ne bi došlo do gubitka podataka.

Vraćanje izgubljenih podataka sa USB memorije moguće je uz pomoć kontrolne funkcije Run Attrib u programu CHKDSK, koji služi za proveru i opravku memorijskih diskova.

Ukoliko virus dospe na USB, on menja atribute datoteka na prenosnoj memoriji. Izmenom tih atributa on skriva datoteke i postavlja prečice ka virusu. Da biste to ga zaobišli, potrebno je da pratite sledeće korake:

Napominjemo da morate biti oprezni, pošto oporavak pomoću ovog alata nije baš uvek uspešan. Zbog toga, možda, ne bi bilo loše da konsultujete nekog stručnijeg od vas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.