Napadnuti sajtovi južnokorejskih institucija

Izvor: B92, 04.Mar.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuti sajtovi južnokorejskih institucija

Oko četrdeset vladinih i privatnih sajtova u Južnoj Koreji bilo je meta hakerskog napada ovog jutra, prenosi AP.

Radi se od DOS napadima (Denial-of-service), kažu iz Nacionalnog centra za sajber bezbednost Južne Koreje, koji se zasnivaju na tome da se kroz slanje velikog broja zahteva ka serverima, on preoptereti ili obori, i time spreči pristup sajtovima koji se na njemu nalaze.

Među napadnutim sajtovima nalaze se i sajtovi kabineta predsednika države, ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova, nacionalne obaveštajne službe, američkih snaga u Koreji i nekih finansijskih institucija.

Portparol južnokorejske kompanije Ahnlab, koja se bavi bezbednošću na internetu, Park Kun Vu, rekao je da su napadi slični onima koji su ranije izvođeni, a čije mete su bili isti sajtovi. Tada su tragovi vodili do Kine.

Ipak, on naglašava da ljudi često upiru prstom u Kinu, jer velika količina malicioznog softvera vodi poreklo iz ove zemlje.

Odakle dolaze poslednji napadi još uvek se ne zna, a zvaničnici Južne Koreje upozorili su da računarima u toj zemlji potencijalno preti "značajna opasnost".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.