Najbolji način da zaštitite svoju imovinu

Izvor: Baguje.com, 19.Mar.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji način da zaštitite svoju imovinu

Svi su svesni činjenice da je video nadzor i te kako dobra stvar. Međutim, ne odlučuje se svako na taj korak, a nekome to nije ni dozvoljeno jer se u nekim slučejvima video nadzorom krši pravo na privatnost. Naravno ako vi želite ispred vaše kuće da ugradite video nadzor, onda je to sasvim legitimno, zakonom dozvoljeno, a u nekim slučajevima i preko potrebno. Ovde ne govorimo o stvaranju panike niti izmišljenim razlozima za ugradnju video nadzora, govorimo o onim najrealnijim razlozima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << I naravno da ne mora svaki pojedinac na svoju kuću da ugradi video nadzor, naravno da to nije svima potrebno. Međutim postoje definitivno oni domovi gde ne video nadzor i te kako dobra opcija.
Vikendice i stanovi u kojima niko ne staniuje Vi u vikendice u najboljem slučaju idete jednom mesečno i u tom vremenskom periodu vi morate da znate šta se tamo dešava. Sasvim su realne i moguće situacije da vama neko upadne u vikendicu, nekada čak i bez bilo koje namere da nešto uzme. Pojedine grupe takođe mogu da se okupljaju u dvorištu vaše vikendice ili da sede na primer na terasi. Za njih to neće biti problem, ali vama će svakako biti neprijatno da saznate da je tu neko sedeo, da je neko vršljao po vašim stvarima i u  najgorem slučaju čak i nešto uništio ili ukrao.
Video nadzor u ovakvim situacijama je prava opcija. Dakle, da se razumemo, video nadzor u ovim situacijama ne može da bude sto posto siguran način da se vi zaštitite, ali imajte u vidu da će se mogućnost napada smanjiti za sigurno više od 50%. Naime, video nadzor na neki način je barijera, jer niko ne želi da bude uhvaćen. Malo ko želi da rizikuje u takvim situacijama.
Kako napreduje tehnologija obezbeđenja objekata tako napreduju i tehnike provalnika. Međutim kada vide kamere, oni će vrlo verovatno zaobići vašu vikendicu. Ukoliko imate stan ili kuću u kojoj ne boravite duži vremenski period, onda su i ta mesta pogodna za razne napade i upade. Tako da se i u ovim situacijama savetuje ugradnja video nadzora.
Ako su vam već obijali stan Svi oni kojima se minimum jednom dogodilo da im obiju stan, znaju koliki je to stres. Zato se oni nakon toga odlučuju za raznorazne mere preduszrožnosti, kako im se to ipak ne bi ponovilo. Oni sa mnogo većim oprezom kasnije pristupaju mnogim stvarima. Žele da budu sigurni u svakom segmentu i to je sasvim u redu i sasvim očekivano. Taj strah će da bude prisutan sve dok se ne budete u potpunosti osigurali.
Oni kojima je već obijen stan, oni će verovatno nakon toga ugraditi sigurnosna vrata, a zatim će ugraditi i video nadzor. Promeniće možda kvaku, bolje će obezbediti prozore ili postaviti još neki sigurnosni sistem. Tako da se savetuje svima koji su već imali ovakva iskustva, da ugrade video nadzor, ali naravno i da se tehnički osiguraju što je bolje moguće.
Ako želite da budete sigurni Video nadzor ugrađuju i oni koji nisu imali neprijatna iskustva, već jednostavno žele da se osiguraju. To nije nepotrebno stvaranje panike, to je jednostavno legitiman način da se zaštitite od stvari koje vam se realno mogu dogoditi. I vrlo je važno da znate da ne morate postaviti video nadzor samo kada je u pitanju krađa ili nešto slično. Video nadzor je jednostavno dobar i kada vam neko dolazi, odnosno da uvek imate u vidu da li se nešto sumnjivo dešava u okrugu vašeg stana ili kuće.
 

Post "Najbolji način da zaštitite svoju imovinu" je objavio nikolina za sajt Baguje.COM, dana 19. 03. 2018.
Kategorije: Sigurnost, Vesti, Zaštita | Tagovi: nadzor

Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.