Nadrealne scene u kosmosu: Svemirski selfi i lebdeća kapljica vode (FOTO, VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadrealne scene u kosmosu: Svemirski selfi i lebdeća kapljica vode (FOTO, VIDEO)

Ovo nije baš uobičajen selfi sa nogama na plaži, napisali su astronauti uz fotku na kojoj nečije noge poziraju uz prozorčić s pogledom na Zemlju. Fotografija im je donijela više od 115 hiljada lajkova i pregršt komentara

Stručnjaci sa Međunarodne svemirske stanice koji na zvaničnom Fejsbuk nalogu često kače fotografije iz svemira, svakodnevno oduševljavaju javnost.

Na istoj Fejsbuk stranici podijeljen je i jedan video, na kojem se astronauti potpuno nadrealno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "igraju" s kapljicom vode. Sve zajedno je snimljeno vrhunskom kamerom koja ima rezoluciju četiri puta veću od uobičajenih HD kamera, a ova je snimak jedne od prvih te vrste.

Ovakve se kamere inače koriste tokom naučnih istraživanja, a stručnjacima na Međunarodnoj svemirskoj stanici su od velike koristi.

(NN, index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.