Na mestu pada malezijskog aviona u Ukrajini pronađeni posmrtni ostaci

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na mestu pada malezijskog aviona u Ukrajini pronađeni posmrtni ostaci

Istraživački tim iz Holandije iskoristio je pauzu u sukobima između ukrajinskih i profederalnih snaga na istoku Ukrajine kako bi sa mesta pada aviona kompanije "Malezija erlajns" izvukli posmrtne ostatke putnika ili članova posade, rekao je danas holandski premijer Mark Rute.

On je izjavio da je istraživački tim izvukao posmrtne ostatke sa mesta pada aviona, ali nije objavio druge detalje. Rute je dodao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posmrtni ostaci biti poslati u Holandiju radi identifikacije.

Ovo je prvi put da su holandske vlasti došle na lokaciju pada aviona.

U padu putničkog aviona 17. jula poginulo je svih 298 putnika i članova posade, od čega su dve trećine bili holandski državljani.

Kijev za obaranje aviona okrivljuje profederalne snage. Rusija je saopštila da je ukrajinski vojni avion odgovoran za obaranje putničke letelice. Do sada je identifikovano 289 žrtava.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Više od 4.000 poginulih na istoku Ukrajine

Izvor: Kurir, 01.Nov.2014, 01:42

KIJEV - U oružanom sukobu na istoku Ukrajine gde se proruske snage bore za otcepljenje, 4.035 ljudi je poginulo za poslednjih šest meseci, a više od 300 u samo deset poslednjih dana...To se navodi u novom izveštaju UN koji ilustruje krhkost sporazuma o prekidu vatre postignutog početkom septembra...Broj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.