NOVINA: Od sada ćete dobijati informacije o ukradenim lozinkama

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVINA: Od sada ćete dobijati informacije o ukradenim lozinkama

Ovo je dobra stvar...

Nova opcija koju Gugl sprema za Hrom trebalo bi da korisnicima pruži još više sigurnosti dok pretražuju internet. Radi se o tome da će svi oni koji se na neki web-sajt loguju preko Hrom dobijati informacije o potencijalnim opasnostima, te o nesigurnim lokacijama na kojima se kradu korisnička imena i lozinke.

Korisnici će biti informisani i o tome da su i sami postali žrtve nekog curenja podataka, a preko bezbednosnih protokola koji u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretraživača već postoje, samo se sada dalje usavršavaju. Novom funkcionalnošću može da se upravlja u okviru Hrom Settings, preko Sync i Gugl Services, a nastala je na osnovu potrebe za povećanom bezbednošću, budući da je sve više web-sajtova i aplikacija označeno kao nebezbedno, a Gugl tu listu osvežava na svakih 30 minuta, te tako štiti preko četiri milijarde uređaja od phishing i drugih napada.

Na Hrom uskoro stižu i druge bezbednosne opcije, a poput “predictive phishing protection” koja upozorava kada se korisnik loguje na neki web-sajt koji je osumnjičen za phishing radnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.