NOVI KUĆNI LJUBIMAC! Robot pas dobio mehaničku ruku, evo čemu služi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 16:37

NOVI KUĆNI LJUBIMAC! Robot pas dobio mehaničku ruku, evo čemu služi (VIDEO)

Limeni "ljubimac" prodaje se po ceni od 75.000 dolara

Višenamenski robot-pas, američke kompanije Boston Dynamics, dobiće specijalan dodatak – mehaničku ruku!

Objektiv je ranije pisao o Spotu, koji je pronašao “dom” u Japanu, Novom Zelandu i drugim državama, gde obavlja najrazličitije zadatke – od kontrole COVID-mera do čuvanja stada ovaca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“S dodatkom mehaničke ruke, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Spot će proširiti paletu mogućnosti i pomoći ljudima u doba globalne pandemije“, izjavio je izvršni direktor kompanije, Robert Plejter (pogledajte video na kraju teksta).

Novi UI sistem

Robot-pas ponuđen je na tržištu prošle godine, po ceni od 75.000 dolara i nije ostao nezapažen. Viđen je u noćnim patrolama, kako čuva naftna postrojenja, ali i u ulozi “lekara” na četiri noge.

Mehanička ruka stiže 2021, a programirana je da prati kretanje Spota.

“Nije reč samo o hardveru. Lansiraćemo i novi UI sistem, koji omogućava upravljanje putem telemanipulatora ili tableta”, najavljuje proizvođač.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.