NISU SVI PUNJAČI ISTI: Ova vrsta može da vam UPROPASTI telefon - izbegavajte ih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISU SVI PUNJAČI ISTI: Ova vrsta može da vam UPROPASTI telefon - izbegavajte ih!

Vodite računa!

Investiranje u portabl punjač je dobra ideja jer nikada ne znate kada će vaš Ajfon ostati bez baterije. Ali podjednako je važno da obratite pažnju i na sam punjač koji ćete kupiti - jer nisu svi isti. Pogrešan punjač može da kompromituje vaš telefon i bude veoma loš po njegovu bateriju.

Epl (Apple) ima strogu politiku koja ne garantuje da će kompanija pokriti troškove rešavanja problema na Ajfonu ako otkrije da ste koristili kabl ili punjač >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji nije njegov.

Možda mislite da je razlog za to jer žele da uštede novac, ali brojne jeftinije alternative pravile su velike probleme na Ajfonu.

Iako je veoma privlačno uštedeti novac na jeftinijem punjaču, stručnjaci kažu da to dugoročno gledano uopšte nije dobra ideja.

- Jeftiniji punjači nemaju nužno sve bezbednosne standarde koji su potrebni kako bi telefon konstantno punili ispravnom voltažom. A pomeranje voltaže može da ošteti port za punjenje, pa čak i bateriju - tvrdi Bred Nikols, stručnjak za popravke.

Epl na svom sajtu ima spisak uređaja koji mogu da se koriste, a kada u obzir uzmete koliko ste platili svoj telefon, malo više novca za punjač i ne čini se toliko lošom investicijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.