Izvor: B92, 27.Apr.2023, 11:50

MouthPad je specijalni miš koji kontrolišete jezikom

Predstavljen je novi projekat, pod nazivom MouthPad^, koji je namenjen osobama sa povredom kičmene moždine i drugim oštećenjima pokretljivosti , kako bi mogli da lakše rukuju digitalnim uređajima.

Uređaj je kreirala kompanija Augmental, koji MouthPad^ povezuje sa jezikom kao "jedanaestim prstom". Ovaj miš se navodno odlikuje jedinstvenom preciznošću i spretnošću, poput jezika u odnosu na druge delove tela (koji nisu ruke).

MouthPad^ koristi interfejs koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pokreće jezikom, ima sve mogućnosti klasičnog touchpada i koristi prilagođeni kalupo prilagođen kontrolama jezikom.

Uređaj je od samog starta kompatibilan sa računarima, tablet i smartfon uređajima, ne zahteva dodatni softver i poptuno je bežičan jer koristi Bluetooth za povezivanje s uređajima.

Touchpad leži u vrhu korisnikovih usta i nevidljiv je za sve ostale, uz minimalno ometanje govora.

Kada se ne koristi, MouthPad^ je smešten u svojoj kutiji za punjenje, a može da podrži preko pet sati konstantne upotrebe (puni se za oko dva sata).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.