Misteriozni virus napada decu širom Amerike

Izvor: Blic, 07.Sep.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni virus napada decu širom Amerike

Na stotine dece u različitim delovima Sjedinjenih Američkih Država hospitalizovano je usled nepoznatog virusa koji je napao njihove respiratorne organe.

Srednji i zapadni deo kontinenta su najviše zahvaćeni, a nije izostao ni Kolorado. Prema izveštajima američkih medija, jedna bolnica u Kanzas Sitiju primala je po tridesetoro dece dnevno radi lečenja nepoznatog oboljenja, koje je slično prehladi, ali ima mnogo gore simptome. Oko 15% procenata od preko tri stotine primljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pacijenata nalazi se na intenzivnoj nezi.

U petak, bolnica u Ilinoisu nije primala decu mlađu od 12 godina, u nameri da suzbije širenje zaraze. U kvinsiju, gradu u toj američkoj državi, u toku vikenda razbolelo se više od 70 dece.

Slični slučajevi pojavili su se i u Ohaju, gde su bolnice u Kolumbusu zabeležile drastičan porast dece pacijenata sa disajnim problemima.

Doktori su poslali uzorke na analizu i poređenje sa virusom HEV68, retkim oboljenjem koji napada decu mnogo češće nego odrasle. Slučajevi ovog virusa zabeleženi su ranijih godina u SAD, a simptomi su slični onima kod obične preglade.

Najčešći znaci virusa HEV68 su groznica, kijanje, kašljanje, bol u krlu, osipi po telu i bol u mišićima. Virus najčešće nije fatalan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Misteriozni virus napada decu širom Amerike

Izvor: 24sata, 07.Sep.2014

Na stotine dece u različitim delovima Sjedinjenih Američkih Država hospitalizovano je usled nepoznatog virusa koji je napao njihove respiratorne organe...Srednji i zapadni deo kontinenta su najviše zahvaćeni, a nije izostao ni Kolorado. Prema izveštajima američkih medija, jedna bolnica u Kanzas...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.