Ministarstvo: Tužilaštvo da reaguje  zbog smrdljivih zgrada

Izvor: Blic, 22.Avg.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Tužilaštvo da reaguje zbog "smrdljivih" zgrada

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je Građevinskoj direkciji Srbije da hitno obezbedi smeštaj za stanare Ulice Mileva Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, kako bi se otklonile pretnje po zdravlje ljudi.

Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije "Ekosekund", jer su prilikom gradnje koristili materijal, koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola, navodi se u saopštenju Ministarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje poziva tužilaštvo da reaguje u ovom slučaju.

Pročitajte još

Stanarka zagađene zgrade: Lekari su mi preporučili da prekinem trudnoću

Podseća se i da je prethodno Ministarstvo energetike i zaštite životne sredine 30. jula 2013. godine podnelo prijavu za privredni prestup protiv firme "Ekosekund" i

odgovornog lica u tom preduzeću za proizvodnju oplatola koji sadrži otrovni fenol.

Suvlasnik firme "Ekosekund" izjavio je danas da ne snosi odvornost za rad te firme za čiji se "oplatol" sumnja da sadrži otrovni fenol.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitno raseliti stanare naselja Mileva Ajnštajn

Izvor: Akter, 22.Avg.2014

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je Građevinskoj direkciji Srbije da hitno obezbedi smeštaj za stanare naselja "Mileva Marić Ajnštajn" na Novom Beogradu, kako bi se otklonile pretnje po zdravlje ljudi.."Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.